Karja Pagaril on väga vahvaid koostööpartnereid, neist paljud restoranid Saaremaal, kellele küpsetame leiba-ciabattat-baguette-kukleid. Pakume suvehooajaks ideid, kuhu minna ja mida seal pakutakse. Käisime restoranidel külas ja kokkasime koos vabas õhus midagi algava hooaja menüüdest – peategelaseks Karja leib. Retsepte jagame ka – saate ka ise kodus proovida, aga salakoostisosad jäävad ikka kohapeal avastamiseks. Nii et tere tulemast suveks Saaremaale! Meie oleme hooajaks valmis!
Fotod: Mari ArnoverMida suvehooaeg Arensburgile toob?
Vastab peakokk Karl Gregor Rauniste:

Meie suvehooaaja menüüd iseloomustab suvi, värskus ja lihtsus, mille tooraine tuleb võimalikult palju ümbruskonnast ja on kohalik. Esindatud on näiteks Rautis talu värske kraam, Kolotsi juustud, nö. kodulähedane pagar – Karja Pagar – hea kindlus, et iga kord on leib sama maitsev ning kvaliteetne.
Meie jaoks on suvi kirju – on ooperipäevad, on moeshowd, on kontserdid, mida hea nautida meie terrassilt.

Eestlased ja rootslased üldjuhul kiidavad, see teeb rõõmu. Üks lõbus seik oli kunagi, kus restorani kõrval söid lambad rohtu. Klient tellis lambapraegu ja küsisin, kas soovib lamba ise välja valida. Klient oli üsna kohkunud, aga öhtu oli meeldejääv ja lõpuks väga positiivne. Ning on ka pardimunade pärast Lihulasse sõidetud, sest õhtusöögiks oli vaja ja Saaremaal polnud piisavalt.

Inspiratsiooni saan lapsega kodus olles, teinekord ka poole une pealt või ringi jalutades kui pea tühi. Nii võtan ka vabast ajast maksimumi ja naudin päeva.

 

Retseptsiks, mida jagada, valisin Boeuf à la tartare’i – see on minu lemmik ja sobib leivakröpsuga hästi. Kunagi ühes Soome restoranis sain imehead boeufi ja sellest ajast peale muudkui katsetan, et maitsenüanssides sama rikkaliku kooslust leida, kuid mitte täpselt sama. Puhas maitsemeelte mäng. Retseptis on ka salakomponendid, mida saab maitsma tulla meile.

RETSEPT
– veise sisefilee
– kapparid
– päiksekuivatatud tomatid
– viigimarjapüree
– sibul ja küüslauk
– sool, pipar ja suhkur
– tšillimoos
– vutimuna
– Karja Pagari leivakröpsud

Tükeldada veis, sibul ja küüslauk peeneks, lisa tükeldatud kapparid, päiksekuivatatud tomatid ning tšillimoos ja maitsesta.

Serveeri koos Karja Pagari leivakröpsude, vutimuna ja tšillimoosiga.
Head isu!

Saarlased ütlevad ikka: jõuludest jaanipäevani on jahe, siis läheb külmaks.
Tulge enne Arensburgi – ilus sügis on veel ees!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page