Karja Pagaril on väga vahvaid koostööpartnereid, neist paljud restoranid Saaremaal, kellele küpsetame leiba-ciabattat-baguette-kukleid. Pakume suvehooajaks ideid, kuhu minna ja mida seal pakutakse. Käisime restoranidel külas ja kokkasime koos vabas õhus midagi algava hooaja menüüdest – peategelaseks Karja leib. Retsepte jagame ka – saate ka ise kodus proovida, aga salakoostisosad jäävad ikka kohapeal avastamiseks. Nii et tere tulemast suveks Saaremaale! Meie oleme hooajaks valmis!
Fotod: Mari Arnover

Mida sügishooaeg Grand Roséle toob?

Vastab peakokk Kristjan Koppel: köiksepealt töi suvega uue peakoka. Tulin suve algul kodusaarele tagasi ja hea on jälle siin olla – kõik on endine nagu poleks ära olnudki. Tugevate peakokkade all töötates/õppides sain kiirelt aru mida tähendad tegelikult olla kokk. Aastaid tuli mandril kogemusi omandada tipprestoranides ja ka hotellirestorani juhtimine sai ära proovitud.. Nüüd tagasi hingerahuga Saaremaal ning ei jõua saart ära kiita!

Rosé Restoranis on tuleviku plaanid ja ambitsioonid suured, mida üksnes tiimiga saab ära teha – üks samm korraga. Köögis jõuab kaugele, kui suhtumine on õige – tehnikad omandab käigu pealt. Meil on vahva tiim! Minu fookus on Grand Rosés olnud juba sügismenüül – tuleb palju kohalikku – kuidas siis teisiti? Ettevalmistused juba usinalt käivad. Korjame kuusevõrseid, angervaksa, kukeseeni jms. Käib kuivatamine, marineerimine, jne.

Karja Pagari leib on meil aukohal nii restoranis kui ka kodus – eriti hea toode on Rukkileib. Aus kraam. Jäädki sööma!

Täna pakun Rukkileivaga välja sügisemenüüst kaks toitu, millest magusat tasub kodus järgi proovida teha, soolast aga tasub proovima tulla meile, sest kodus selle tegemine on liiga suur töö.

RUKKILEIVABESEE VAHUSTATUD TOORJUUSTUKREEMI JA RABARBERI-VAARIKA KOMPOTIGA

Rabarberi-vaarika kompott
500g rabarberit(pestud ja kooritud)
200g suhkrut
100g vaarikaid
Tambi vaarikad püreeks. Viiluta rabarber, tõsta potti, sega vaarikapüree ja suhkruga. Lase seista tunnike kuniks rabarber on hakanud mahla välja ajama. Kuumuta keemiseni ja koheselt ka jahuta.

Karja Rukkileiva besee
6 munavalget
300g suhkrut
180g kuivatatud Karja Pagari Rukkileiba

Esmalt blenderda kuivatatud leib kuni tekstuur on muutunud jahuks. Eelkuumuta ahi 160C.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa suhkur (kolmes osas) ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu. Viimasena sega sisse “leivajahu”.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja tõsta vahustatud munavalged küpsetuspaberile nii, et jääks umbes 0,5 cm paks kiht. Tõsta valminud besee eelkuumutatud 160C ahju ja kohe alanda temperatuuri 110ºC. Küpseta 2 tundi, vajadusel kauem. Jälgida tuleb, et besee ei jääks pehme. Lase jahtuda. Hiljem murra valminud beseest parjad tükid.

Rabarberi ja vaarika toorjuustukreemi jaoks:
150g toorjuustu
100g suhkrut
0,5tl soola
100g rabarberi kompotivedelikku
1 vaniljekaun
Lõika vaniljekaun pikuti pooleks ja eralda kraapides noaga seemed. Sega kokku suhkur, toorjuust, rabarberikompotivedelik, vaniljeseemned. Vahusta mikseriga 5min.

Serveeri magustoit enda lemmik- või hooajamarjadega.

Nii et ootame sügisel külla ja puhkama!
Sügis on ilus aeg Saaremaal.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page